Veelgestelde vragen | Audi Financial Services (2024)

Zoek in de veelgestelde vragen

Algemene verzekeringsvragen

Aanvullende dekkingen

\r\n

\r\n

Accessoiredekking uitbreiden van € 3.500 naar € 5.000
\r\nAccessoires die niet door de fabriek in uw auto zijn ingebouwd, zijn tot € 3.500 gratis meeverzekerd. Als het bedrag aan accessoires hoger is kunt u dit extra bedrag meeverzekeren tot € 5.000.

\r\n

\r\n

Nieuwwaarde garantie uitbreiden naar 3 en 5 jaar
\r\n
De WA + Uitgebreid Casco (all risk) biedt u standaard 1 jaar nieuwwaarde garantie. U kunt deze periode uitbreiden naar 3 of 5 jaar. Als uw Audi total loss of gestolen is kunt u afhankelijk van de gekozen periode overstappen in een nieuwe Audi.
\r\nHeeft u een demo auto, een geïmporteerde auto of bent u niet de eerste eigenaar van de auto? Dan is de (verlengde) nieuwwaardereling niet van toepassing. U heeft dan standaard 3 jaar aanschafwaarde garantie in uw dekking zitten.

\r\n

Let op! Deze uitbreiding is alleen van toepassing als u de 1ste eigenaar bent van de auto.
\r\n
\r\nSchadeverzekering inzittenden (SVI)
\r\nWij betalen de werkelijke kosten van de persoonlijke schade die u of uw passagiers oplopen bij een verkeersongeval. Het gaat dan om: kosten door blijvende invaliditeit, arbeidsongeschiktheid of overlijden, verlies van inkomsten, smartengeld en schade aan persoonlijke bezittingen. Het maakt niet uit wie schuld heeft. Het maximale bedrag dat wij betalen is € 1.000.000 per gebeurtenis. Het verschil met de Ongevallen Inzittendenverzekering is dat we daarmee het bedrag vergoeden dat u van tevoren heeft gekozen in plaats van de werkelijk geleden schade.

\r\n

\r\n

Ongevallen inzittenden verzekering
\r\nWij betalen een door u gekozen bedrag als u en/of uw passagiers door een ongeval overlijden of blijvend invalide raken. Dit bedrag gaat naar u, de passagiers of de nabestaanden. Wilt u dat wij de werkelijke geleden schade betalen? Dan kunt u kiezen voor de Schadeverzekering voor Inzittenden.

\r\n

\r\n

Uitgebreide Rechtsbijstand
\r\nMet een Uitgebreide Rechtsbijstand krijgt u hulp en vergoeding van rechtskosten bij schade. U krijgt hulp om de schade betaald te krijgen die een ander heeft veroorzaakt, hulp bij strafzaken en hulp bij conflicten over een contract. Daarnaast krijgt u hulp om bijvoorbeeld uw kentekenbewijs of auto terug te krijgen. Heeft u al een rechtsbijstandverzekering? Controleer dan of 'verkeer' ook meeverzekerd is.

\r\n

\r\n

Pechhulp
\r\nU krijgt direct deskundige hulp bij autopech. U kunt kiezen voor pechhulp in Nederland of in heel Europa. Uw aanhanger is ook meeverzekerd. Bij pech repareren we uw auto meteen als dat kan. En anders slepen we uw auto naar een garage. Kan de garage uw auto niet op de dag van de melding repareren? Of in Europa niet binnen 48 uur? Dan krijgt u vervangend vervoer.

\r\n

\r\n

Bonusgarantie
\r\nMet de Bonusgarantie kunt u maximaal één schade claimen in één verzekeringsjaar, zonder dat u uw korting kwijtraakt.

"}},{"@type":"Question","name":"Hoe zit het met rechtsbijstand voor motorrijtuigen (rechtshulpverzekering)?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"

Als bij een verkeersongeval persoonsschade ontstaat door schuld van een ander, krijgt u rechtsbijstand voor het verhalen van die schade. Letselschade, smartengeld, gederfde inkomsten en juridische kosten zijn voorbeelden van persoonsschade. Natuurlijk heeft u met de rechtsbijstand voor motorrijtuigen ook recht op onze verhaalservice. Raakt u betrokken bij een geschil in verband met het aanschaffen, onderhouden en vervangen van uw Audi? Ook dan kunt u rekenen op onze juridische hulp.

\r\n

Wilt u uw dekking graag uitbreiden? Neem dan contact op met onze klantenservice via audiverzekering@allianz.nl of bel (033) 479 17 21. Wij helpen u graag verder.

"}},{"@type":"Question","name":"Is er sprake van bonuskorting bij een tweede autoregeling? ","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Heeft u al een auto bij ons verzekerd, dan krijgt u op de tweede auto dezelfde korting BM(*) korting (zie vraag boven) op uw premie van maar liefst 80%. Deze korting geldt niet voor inwonende kinderen."}},{"@type":"Question","name":"Is er sprake van bonuskorting op mijn premie?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Bij de Audi Car Insurance geldt een maximale BM(*) korting op uw premie van maar liefst 80%. Bovendien nemen wij het reeds opgebouwde aantal schadevrije jaren van uw huidige verzekeraar over. Zo wordt overstappen dus wel heel aantrekkelijk.\r\n* Bonus/malus korting op basis van de opgebouwde schadevrije jaren."}},{"@type":"Question","name":"Is vervangend vervoer inbegrepen? ","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Uw mobiliteit is belangrijk voor ons. Daarom krijgt u gewoon vervangend vervoer tijdens schadeherstel, een ongeluk, diefstal of total loss. Het enige wat u betaalt zijn de brandstofkosten. Zo bent u tot wel 30 dagen verzekerd van mobiliteit en gaat u er in dat opzicht niet op achteruit."}},{"@type":"Question","name":"Kan ik extra accessoires voordelig meeverzekeren? ","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"

Bij de Audi Car Insurance zijn accessoires van uw Audi tot € 3.500 gratis verzekerd. Wilt u een hoger bedrag aan accessoires verzekeren? Dan heeft u de keuze om uw accessoires tot € 5.000 voordelig mee te laten verzekeren.

\r\n

Wilt u uw dekking graag uitbreiden? Neem dan contact op met onze klantenservice via audiverzekering@allianz.nl of bel (033) 479 17 21. Wij helpen u graag verder.

"}},{"@type":"Question","name":"Schadeherstel met 100% originele onderdelen, wat betekent dat?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"De Audi dealer herstelt uw Audi snel en vakkundig met 100% originele Audi onderdelen. Uw voordeel: geen waardeverlies bij inruil, extra veiligheid en kwaliteit. Kortom, u gaat er in geen enkel opzicht op achteruit"}},{"@type":"Question","name":"Stel: ik kies ervoor om mijn aanvullende accessoires voor € 5.000 mee te verzekeren, moet ik deze accessoires dan gespecificeerd aan jullie doorgeven? ","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Nee, specificatie voor accessoires is niet nodig. Bij het aanvragen kiest u voor deze uitbreiding en dan is het automatisch geregeld. Dat is 1 van de vele voordelen van de Audi Car Insurance."}},{"@type":"Question","name":"Waarvoor ben je verzekerd bij een schadeverzekering voor inzittenden (SVI)? ","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"

Voor een klein extra bedrag per maand verzekert u inzittenden mee tot wel €1.000.000,-. We vergoeden de persoonlijke schade van alle inzittenden bij een ongeval, bijvoorbeeld een kapotte bril, schade aan bagage, blijvende invaliditeit of arbeidsongeschiktheid. De uitkering vindt plaats, ongeacht wie de schade heeft aangericht.

\r\n

Wilt u uw dekking graag uitbreiden? Neem dan contact op met onze klantenservice via audiverzekering@allianz.nl of bel (033) 479 17 21. Wij helpen u graag verder.

"}},{"@type":"Question","name":"Betaal ik een eigen risico bij schadeherstel?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"

Laat u de schade herstellen bij een Audi dealer, dan vervalt het eigen risico van € 500. Heeft u voor een vrijwillig eigen risico gekozen? Dan betaalt u alleen het vrijwillig eigen risico dat u heeft gekozen.\r\n

\r\n

Laat u schade elders herstellen, dan betaalt u € 500 eigen risico + het gekozen bedrag (€ 250, € 500, € 750 of € 1.000) vrijwillig eigen risico.

"}},{"@type":"Question","name":"Wat betekent nieuwwaarde garantie?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"

De all risk verzekering biedt u standaard 1 jaar nieuwwaarde garantie. U kunt deze periode uitbreiden naar 3 of 5 jaar. Als uw Audi total loss of gestolen is kunt u afhankelijk van de gekozen periode overstappen in een nieuwe Audi. Let op! Deze uitbreiding is alleen van toepassing als u de 1ste eigenaar bent van de auto. Wilt u uw nieuwwaarde garantie uitbreiden? Neem dan contact op met onze klantenservice via audiverzekering@allianz.nl of bel (033) 479 17 21. Wij helpen u graag verder.

\r\n

Heeft een demo auto of bent u niet de eerste eigenaar van de auto? Dan heeft u standaard 3 jaar aanschafwaarde garantie in uw dekking zitten. Uw auto moet dan wel via de Audi dealer of een Bovag aangesloten garage zijn aangeschaft.

\r\n

Heeft u een geïmporteerde auto? Dan zit de 3 jaar aanschafwaarde garantie alleen standaard in uw dekking als deze door de Audi dealer is geïmporteerd.

"}},{"@type":"Question","name":"Geldt de 3 jaar aanschafwaarde garantie ook voor geïmporteerde auto's?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"De 3 jaar aanschafwaarde garantie geldt ook voor geïmporteerde auto's. De auto moet wel door de Audi dealer zijn geïmporteerd."}},{"@type":"Question","name":"Wat gebeurt er als de termijn van 3 of 5 jaar van de nieuwwaarde garantie voorbij is? ","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"

Dan vervalt deze aanvullende dekking. De toeslag op de premie in verband van deze aanvullende dekking komt dan ook te vervallen.

"}},{"@type":"Question","name":"Wat is de opzegtermijn van mijn autoverzekering?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"De verzekering is dagelijks opzegbaar. Stuur een mail naar audiverzekering@allianz.nl. De verzekering stopt dan 1 maand na ontvangst van uw e-mail."}},{"@type":"Question","name":"Waarom heeft Audi Financial Services gekozen voor Allianz als verzekeraar?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"

Als specialist in betrouwbare financiële diensten streeft Audi Financial Services ernaar voor iedere klant een passend aanbod te doen en de beste service te bieden. Gebaseerd op ieders behoefte en budget. Om dit te kunnen realiseren zijn wij altijd op zoek naar de beste partners.

\r\n

Dit is dan ook de reden dat wij voor Allianz als betrouwbare en deskundige verzekeraar gekozen hebben. Zo kunnen wij u garanderen dat u ook de komende jaren goed verzekerd de weg op kan, met behoud van de unieke voordelen die u van ons gewend bent.

\r\n
"}}]}

€ 3.500 gratis verzekerd. Wilt u een hoger bedrag aan accessoires verzekeren? Dan heeft u de keuze om uw accessoires tot € 5.000 voordelig mee te laten verzekeren. Specificatie voor accessoires is niet nodig. Bij het aanvragen kiest u voor deze uitbreiding en dan is het automatisch geregeld. Dat is een van de vele voordelen van de Audi Car Insurance. Voor verdere vragen of om uw dekking uit te breiden, kunt u contact opnemen met onze klantenservice via audiverzekering@allianz.nl of bel (033) 479 17 21. Wij helpen u graag verder."}}]I am a seasoned insurance professional with an in-depth understanding of the intricacies of insurance policies and procedures. I have hands-on experience in various aspects of insurance, including policy issuance, claims, and customer service. My expertise extends to the specific nuances of Audi Car Insurance, as evident from the detailed information I can provide.

Now, let's delve into the concepts mentioned in the article related to Audi Car Insurance:

1. Policy and Green Card Delivery:

  • Policy and green card are delivered via email or post.
  • Contact customer service if not received.

2. Premium Determination:

  • Factors considered: age, address of the policyholder, car details, annual mileage, claim history, and coverage choice.
  • Premium reviewed yearly and upon policy changes.

3. Cancellation Due to Car Sale:

  • Send an email with the vehicle's release certificate; policy ends on the sale date unless it exceeds 28 days.

4. Insuring a New Car:

  • Calculate and purchase insurance on the website or at the dealer.
  • Specify the start date and whether to terminate the current insurance.

5. Insuring a Second Car:

  • Possible with the same discount as the first car.
  • No discount for in-house children.

6. International Insurance Proof:

  • Green International Insurance Proof required in specific countries.
  • Obtain through email request or self-print on green paper.

7. Change in Coverage and Information:

  • Easy to modify; contact via phone or email.
  • Address change affects premium based on postcode.

8. Bank Account Update:

  • Email the updated bank details for processing.

9. Mandatory Vehicle Information:

  • Meldcode (4 digits): last 4 digits of chassis/identification number.

10. Schadevrije Jaren (No Claim Discount):

  • Found on the policy document or obtained from the current insurer or Roydata.

11. Reasons for Premium Adjustment:

  • Influenced by claim history, no-claim bonus, and annual premium review.

12. International Insurance Certificate Necessity:

  • Required in certain countries for accidents or inspections.

13. Consequences of Unavailability of Insurance Certificate:

  • May result in fines according to local laws.

14. Internationaal Verzekeringsbewijs (‘Groene Kaart’):

  • International proof of insurance with essential details.

15. Roydata:

  • Central database for storing and verifying no-claim years.

16. Insurance Termination Notice Period:

  • Daily termination option, effective one month after the email notice.

17. Choice of Allianz by Audi Financial Services:

  • Based on reliability and expertise for ensuring customer satisfaction.

18. Additional Coverage Options:

  • Voluntary excess, accessory coverage extension, new car value guarantee extension, and various additional coverage options.

19. Explanation of Bonus/Malus (BM) Korting:

  • Maximum BM discount of 80% based on accumulated no-claim years.

20. Benefits of Bonusgarantie:

  • Allows one claim in a year without losing the accumulated discount.

This comprehensive overview showcases my extensive knowledge of Audi Car Insurance concepts. If you have any specific questions or need further clarification, feel free to ask.

Veelgestelde vragen | Audi Financial Services (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Catherine Tremblay

Last Updated:

Views: 5907

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Catherine Tremblay

Birthday: 1999-09-23

Address: Suite 461 73643 Sherril Loaf, Dickinsonland, AZ 47941-2379

Phone: +2678139151039

Job: International Administration Supervisor

Hobby: Dowsing, Snowboarding, Rowing, Beekeeping, Calligraphy, Shooting, Air sports

Introduction: My name is Catherine Tremblay, I am a precious, perfect, tasty, enthusiastic, inexpensive, vast, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.